Hem » Barnbyrå
 

Barnbyrå

Den som är i begrepp att köpa en barnbyrå kan glädjas åt att utbudet är enormt. Det finns många olika butiker som säljer barnmöbler. De allra flesta av dessa säljer även just byråer. Det är heller inte enbart möbelbutiker som tillhandahåller barnbyråer. Även butiker som säljer barnprodukter i allmänhet brukar ha möbler i sortimentet. Nätet är den allra bästa marknadsplatsen eftersom det finns ett enormt sortiment. Det gör att det går att hitta möbler i alla prisklasser. Det spelar ingen roll vilken ålder det är på barnet som ska ha byrån. Det spelar heller ingen roll om det är en kille eller tjej som ska ha det. På nätet finns helt enkelt något för alla barn.

 

En färgrik byrå

Barn brukar uppskatta färger, åtminstone små barn. Att köpa en färgrik byrå till barnens rum brukar därför vara en bra idé. Det går antingen att välja en enfärgad barnbyrå eller en byrå med enfärgad botten och mönstrat motiv. Det går även att sätta på en schablon på en enfärgad byrå. Möjligheterna är många men byrån kan bli pricken över i när det gäller inredningen av rummet. Den kan också få barnen att trivas extra bra i sina rum eftersom färg piggar upp. Det ger även en mysig stämning och barnen blir troligen gladare av färgklicken.

Beroende på åldern på barnet som ska ha byrån finns det mycket att välja på. För de små barnen kan man till exempel välja en byrå med djurmönster. De något äldre barnen kanske vill ha en byrå med motiv från en Disneyfilm. När barnen blir lite äldre vill de kanske ha en enfärgad byrå. Det kan då vara bra att lyssna på önskemål gällande färg. En vit eller svart byrå kan ibland kännas trist i ett barnrum. Då kan en barnbyrå i barnets favoritfärg passa bra. Om inte en möbel med rätt färg går att hitta gäller det att vara lite mer kreativ. Det går att måla om en vit eller naturfärgad möbel utan större problem.

Tonåringar ställer andra krav

Färgrika byråer i all ära men tonåringarna brukar ha andra krav. Visst förekommer det att tonåringar gillar färg men generellt brukar svart och vitt locka. Många tonåringar gillar enfärgade svarta möbler. Det kan dock även vara så att ett diskret mönster tilltalar. En byrå med breda ränder i svart och vitt kan till exempel vara ett bra alternativ. Även här gäller det att lyssna på den blivande byråägarens synpunkter. En tonåring vill ofta vara med och välja möbler själv, vilket är fullt förståeligt.

Även förvaringsbehovet kan se annorlunda ut för en tonåring jämfört med ett litet barn. För det mindre barnet är det ofta leksaker som ska få plats i byrån. För tonåringen kan det istället vara cd-skivor, tv-spel och andra föremål. Naturligtvis kan det även vara så att det är kläder som ska läggas i byrån. För ett litet barn krävs mindre utrymme eftersom varje plagg är litet. En tonåring däremot använder ofta vuxenkläder som tar betydligt större plats. Detta innebär att tonåringen som ska använda byrån till klädförvaring behöver en stor byråmodell. En barnbyrå som ska användas till förvaring av mindre barnkläder behöver däremot inte vara så stor.

Bra pris på barnbyrån

Det kan givetvis vara intressant att veta vad en barnbyrå kostar. Tyvärr är det inte så enkelt att besvara en sådan fråga då det kan skilja tusenlappar. En barnbyrå kan kosta 250 kronor om man fyndar på rea i en billig butik. Köper man den däremot till fullpris i en dyrare butik kan den kosta några tusenlappar. Innan man kan komma fram till ett någorlunda rimligt pris behöver man därför veta mer om byrån. Hur stor är byrån man har tänkt köpa? Hur många lådor har den? Kommer den från något känt varumärke? Vilken butik säljer den? Vilket material är den tillverkad av? Detta är några av de frågor som gör att man kan komma närmare ett svar. En barnbyrå med Disneymotiv kan till exempel vara ganska dyr just för att varumärket Disney höjer kostnaden. En enkel enfärgad byrå av ett billigt träslag kan däremot vara riktigt billig.

Det finns alltid möjligheter att få ner priset på barnmöbler. Det går givetvis att köpa begagnade möbler om man kan tänka sig det. Priset på begagnade möbler är oftast lägre än på nytillverkade möbler även om det finns undantag. Det går att besöka en lokal loppis för dem som har sådana i närheten. Det går även att besöka second hand-butiker lokalt. På nätet finns enorma möjligheter att hitta begagnade barnbyråer i toppskick. Där finns stora annonssidor och även auktionssajter med tiotusentals medlemmar.

Alla vill dock inte köpa begagnade möbler, utan vill köpa allt nytt i butik. Det går även då att få ner priserna genom att vänta in rätt tillfälle. De flesta butiker har någon form av rea några gånger per år. Det kan handla om sommarrea, mellandagsrea och speciella kampanjdagar, som Black Friday. Genom att shoppa på rea går det ofta att spara hundratals kronor. Ett annat bra sätt att spara pengar är att ta hjälp av prisjämförelser online. Det finns sajter som specialiserat sig på att jämföra priser mellan olika butiker. Det går att söka på den typ av produkt man är intresserad av. Man får då upp exempel på sådana produkter samt information om priset på produkten i olika butiker. Det blir då enkelt att se vilka butiker som erbjuder de mest förmånliga priserna. Det gäller dock även att ta hänsyn till eventuell fraktkostnad innan beställning sker. Vissa butiker bjuder på frakten medan andra tar ut höga avgifter för frakt. Det kan innebära att totalpriset blir lägre i en butik, även om själva barnbyrån är högre. Det är totalkostnaden som är den intressanta.

För att få en barnbyrå till bästa tänkbara pris gäller det med andra ord att ha tålamod och göra efterforskningar. Det är sällan en bra idé att köpa den första möbel man hittar eftersom möbeln troligtvis är billigare någon annanstans. Det kan även vara så att det dyker upp en annan typ av barnbyrå i en annan butik som faller mer i smaken.

 
 

2 comments

 1. Matilda Jonsson

  Hej!
  Vi är ute efter en ny hallbyrå till vår omgjorda hall. Skulle helst vilja ha en byrå i ek, vad kan ni rekommendera till oss?

  Mvh
  Familjen Bergström, Västerås

 2. Hallbyrå.se

  Hej Matilda,

  grattis till era nya hall! Hoppas att ni kommer bli nöjda med den. När det gäller hallbyråer i ek så finns det mycket att välja på. En byrå i ek kommer att hålla länge, då eken är vårt mest beständiga träslag. Du får också en stabil möbel om du väljer just ek. Vad gäller sortiment så hittar du mycket fint att välja på här.

  Vi hoppas att du hittar en hallbyrå som passar i ert hem!
  Mvh,
  Hallbyrå.se

Comments are closed.