Hem » Byrå ek
 

Byrå ek

I många hem finns idag minst en byrå av ek. Det är en traditionell möbel som varit populär i flera årtionden och som fortfarande står sig bra i konkurrensen. En sådan byrå är robust och rejäl och håller normalt sett länge. Det uppskattas givetvis av ägaren och det är så klart en faktor som gör möbeln omtyckt. En byrå i ek kan se ut på många sätt och det gör att de kan användas till mycket. Oavsett om man behöver mycket förvaring eller bara mindre förvaringsutrymme passar en sådan. Ekbyråer passar också i hem oavsett ålder på hemmets invånare.

 

Stora och små byråer

Om man gör en sökning på byrå ek dyker det upp gott om resultat. Det finns stora byråer både på höjd och bredd. Det finns dessutom ekbyråer med många lådor och sådana med ett fåtal lådor. Även storleken på lådorna kan variera. Vissa byråer har tre eller fyra breda lådor med utrymme för större föremål. Andra modeller har istället många lådor som är mindre. Sådana byråer passar bäst för den som vill förvara många små saker. Exempel på sådana kan vara mindre anteckningsblock, nycklar, laddare, hörlurar och pennor. I de modeller som har stora lådor kan man förvara allt från laptops till jeans och andra klädesplagg.

Vissa ekbyråer är höga men smala. Då har man ofta fem lådor med begränsad bredd. Sådana passar bra i rum där det inte finns så mycket golvyta. De kräver liten uppställningsyta men ger relativt bra förvaringsutrymme. Många tycker också att den typen av byrå i ek ser mer stilren ut.

En byrå som är både hög och bred passar bra där byrån ska användas istället för en garderob. Det förekommer oftare än man kanske tror. Det är inte alla sovrum som är utrustade med garderob. Att då köpa en byrå kan vara betydligt billigare än att köpa en garderob. Dessutom är det oftast lättare att placera in en byrå i ett rum. Hur stor ekbyrå man behöver för att kunna använda den istället för en garderob varierar. Om man har många klädesplagg behövs det givetvis en stor byrå. Går man däremot runt på en basgarderob kanske det räcker med en mindre variant. Det är en fördel om man kan avsätta en låda för underkläder. Att även ha separata lådor för tröjor, linnen och byxor är en fördel. Det kan också vara så att det behövs flera lådor till exempelvis byxorna. Anledningen till detta är inte att de flesta äger fler byxor än tröjor. Tvärtom kanske man bara äger några få byxor. Dessa tar dock normalt sett större plats än tröjor och t-shirts.

Det finns även byråer som är så små att de kan placeras ovanpå ett bord. Det är ganska vanligt att en mycket liten byrå ställs ovanpå ett skrivbord. Där förvaras pennor, suddgummin, linjaler, post-it-lappar och annat kontorsmaterial. En sådan kan vara mycket praktiskt för den som vill hålla ordning på skrivbordet. De är vanligtvis väldigt billiga att införskaffa vilket är ytterligare ett plus.

Borstad ek

En ekbyrå behöver inte se ut på ett visst sätt. Många tänker förmodligen på den traditionella byrån i vanlig ek. Den kan dock uppfattas som lite tråkig och är inte alltid så lätt att matcha med inredningen. Det blir därför allt vanligare att man istället satsar på byråer i borstad ek. De är ljusare i färgen och många upplever att de ger ett mer stilrent intryck. Många är förtjusta i vit inredning och då är borstad ek betydligt mer lättplacerat. Sannolikheten att dessa kommer fortsätta öka i popularitet är stor.

Naturligtvis finns det byråer i olika storlekar och modeller även om man vill ha en byrå i borstad ek. Även här finns det höga och smala, breda och höga, breda och låga och andra varianter. Det går helt enkelt relativt lätt att hitta en modell som passar i vilket hem som helst.

Om man inte enbart vill ha en ekbyrå kan man satsa på en byrå med ben av ek. Sådana byråer kan exempelvis ha vit överdel med handtag av ek. De är fina att titta på och passar in även i modernare hem. De ger inte alls ett lika gammaldags intryck som vanliga ekbyråer kan göra. Det går även att välja en vit eller svart byrå med skiva av ek. Dessa sticker ut lite och är verkligen vackra. Allt fler väljer för övrigt köksbord i likadant utförande. Vill man ha en hel matchande möbelserie bör det alltså gå att hitta.

Priser för alla

När det gäller ekbyråer kan priserna variera kraftigt. Hur mycket möbeln kostar beror naturligtvis på vilken modell man väljer. Att hitta en byrå för cirka 700 kronor är inga problem. Det finns dock även varianter som kostar 7000 kronor, det vill säga tio gånger så mycket. Valmöjligheterna gör att det finns någon modell för alla. Det innebär att studenten kan hitta en passande ekbyrå till sin lilla studentlya. Det innebär också att tvåbarnsmamman kan hitta en byrå i ek till barnens rum. Möjligheterna är många och prisvariationerna likaså. Det gäller helt enkelt att fundera på vad man vill ha rent stilmässigt. En genomgång av budgeten behöver också göras då man behöver veta vad man har att röra sig med.

För en närmare titt på det enorma utbudet kan man göra en sökning på byrå ek. Det går även utmärkt att besöka möbelbutiker på nätet. Där kan man snabbt se vilka ekbyråer som finns att välja på. Många butiker erbjuder filtreringsmöjligheter. Det innebär att man kan ange vilket maxpris man är beredd att betala. Utifrån dessa uppgifter plockar sedan butiken fram matchande alternativ. Det gör att shoppingen blir enklare och går snabbare. Naturligtvis går det även bra att titta runt på webben utan filter. Man får då upp fler alternativ. Alla alternativ som kommer upp kanske inte är relevanta men det kan ge en del inspiration. Kanske upptäcker man då vilken stil man vill ha på byrån. Även om just den byrån är för dyr, kan man leta efter en liknande. Ofta finns det liknande modeller till lägre pris, om inte i samma butik så i någon annan.

 
 

2 comments

 1. Matilda Jonsson

  Hej!
  Vi är ute efter en ny hallbyrå till vår omgjorda hall. Skulle helst vilja ha en byrå i ek, vad kan ni rekommendera till oss?

  Mvh
  Familjen Bergström, Västerås

 2. Hallbyrå.se

  Hej Matilda,

  grattis till era nya hall! Hoppas att ni kommer bli nöjda med den. När det gäller hallbyråer i ek så finns det mycket att välja på. En byrå i ek kommer att hålla länge, då eken är vårt mest beständiga träslag. Du får också en stabil möbel om du väljer just ek. Vad gäller sortiment så hittar du mycket fint att välja på här.

  Vi hoppas att du hittar en hallbyrå som passar i ert hem!
  Mvh,
  Hallbyrå.se

Comments are closed.