Byrå till sovrum

Det har blivit vanligt att man väljer att införskaffa en byrå till sovrum istället för en garderob. Det finns flera anledningar till detta. Enkelheten är en viktig faktor. Att köpa en byrå och ställa in i rummet är enkelt och ställer inga krav på händighet. Om man däremot ska ställa in en byrå vill många ha någon form av alkov där den kan ställas. Att ställa den mitt på golvet kan se ganska malplacerat och konstigt ut. Detta gör att en garderob kan vara svårare att ställa in i det sovrum som inte redan har plats för garderober. Med tanke på detta blir en byrå i sovrummet en enklare och snabbare lösning.

 
Inga förslag för tillfället.
 

Plats för mycket

Vid första tanken kanske man tror att det blir dåligt med förvaringsutrymme i en byrå. Det gäller då att tänka ett steg längre. Det finns många byråer med många och stora lådor. Det gör att även en vuxen kan förvara sina kläder i en byrå om det behövs. För barn som har plagg som tar mindre plats fungerar det ännu bättre. Det går att ha en låda för byxor, en för tröjor och en för underkläder. Man kan naturligtvis även disponera lådorna på annat sätt. Förvaringsutrymmet är rejält i en stor byrå och det mesta bör få plats. Om man har klädesplagg som bör hängas kan man placera dem i en garderob i ett annat rum. De flesta bostäder har åtminstone garderober i något av sovrummen. En smart fördelning är att placera de plagg som kan vikas och läggas i en låda i byrån. De kläder som behöver hängas placeras istället i garderoben. Det blir en klok och enkel fördelning.

Naturligtvis är det inte alla byråmodeller som är rymliga. Det finns även små modeller med ett par små lådor. De är inte optimala för klädförvaring. De kan däremot användas till förvaring av andra föremål. I ett sovrum har man ofta även andra föremål som behöver få plats någonstans. Det kan handla om nattlinnen, telefonladdare, pocketböcker och annat. En liten byrå kan vara perfekt för den typen av förvaring.

Välj stil efter rummets invånare

En byrå kan se ut på många olika sätt. För att veta vilken byrå man ska välja behöver man därför veta vem som ska ha den. Man väljer troligtvis en annan typ av byrå till en femårig flicka än till en 88-årig man. Smak och stil skiljer sig vanligtvis beroende på bland annat ålder. Preferenser gällande färg och form kan också variera beroende på vem som ska ha den. Det gäller därför att först avgöra vilket sovrum byrån ska stå i. Först när man vet det, och vem som bor i det rummet, kan man välja stil.

Det finns flera saker man behöver komma fram till innan en byrå till sovrum kan köpas. Man behöver veta vilket förvaringsbehov som finns. Vad är det som ska läggas i byrån? Är det kläder, böcker, spel eller något annat? Detta avgör hur stor byrån behöver vara. Kanske räcker det med en låg, smal byrå? Eller behövs det kanske en byrå som är både hög och bred? Hur många lådor behövs och hur stora behöver de vara? Detta är frågor som behöver besvaras.

En annan fråga är hur inredningen ser ut i rummet där byrån ska stå. Vilken färg är det på tapeter, mattor och textilier? Vad är det för färg på rummets övriga möbler? Finns det något färgschema att hålla sig till? Det är lätt att hitta en vit byrå eller en svart byrå vilket passar till det mesta. Det går dock även att hitta andra färger för den som vill ha något som sticker ut mer.

Det kan även hända att den som ska ha byrån har önskemål gällande material. Det finns många olika varianter. Det finns byråar av metall, olika typer av trä och även en del andra material.

Pris viktigt

Priset kan naturligtvis vara viktigt när en byrå ska köpas till sovrummet. Det finns ofta någon form av budgetmässig begränsning. Ofta har köparen åtminstone en tanke kring vad möbeln kan tänkas få kosta. Det kan vara 500 kronor men det kan lika gärna vara 2000 kronor. Det kan också vara en högre gräns. Huvudsaken är att man vet på förhand ungefär vilken prisnivå man har att hålla sig till. Det gör att sökningen efter rätt möbel blir betydligt enklare. Vanligtvis går det också fortare att hitta rätt eftersom alternativen blir färre.

Det går att hitta en byrå till sovrum för några få hundralappar. Det finns även riktigt dyra modeller för flera tusen kronor. Storleken är givetvis viktig, men även varumärke och designer. Material påverkar naturligtvis också priset. För den som vill betala så lite som möjligt går det givetvis att fynda begagnat. Det kan ofta finnas riktigt fina begagnade möbler till salu på nätet. Flera av dessa möbler är närmast i nyskick. Många gånger är det möjligt att få möblerna till riktiga vrakpriser. Att hitta en byrå för 100 kronor är inte alls ovanligt. Det är lätt att tro att riktigt billiga begagnade möbler är i dåligt skick. Så är dock långt ifrån alltid fallet. Det handlar ofta om att säljaren behöver utrymme för nya möbler. Då är det ofta bråttom att få bort den gamla byrån, vilket gynnar köparen.

På nätet är det enkelt att jämföra priser. Det gör att man kan söka på byrå till sovrum och få fram olika tänkbara alternativ. Man kan sedan se vad de olika varianterna kostar samt vart de är billigast. På det sättet kan man spara hundratals kronor. En byrå kan kosta 600 kronor i en butik medan den i en annan butik kostar 400 kronor. Genom att jämföra priser och hitta lägsta priset kan man på så vis spara pengar. Det gäller därför att ta tid på sig och vara omsorgsfull vid inköpstillfället. Om man shoppar möbler online gäller det även att titta på fraktkostnaden. Vissa butiker har höga fraktkostnader medan andra bjuder på frakten. Även där kan det finnas en hel del pengar att spara. Det gäller med andra ord att titta på den totala kostnaden.

 
 

2 comments

 1. Matilda Jonsson

  Hej!
  Vi är ute efter en ny hallbyrå till vår omgjorda hall. Skulle helst vilja ha en byrå i ek, vad kan ni rekommendera till oss?

  Mvh
  Familjen Bergström, Västerås

 2. Hallbyrå.se

  Hej Matilda,

  grattis till era nya hall! Hoppas att ni kommer bli nöjda med den. När det gäller hallbyråer i ek så finns det mycket att välja på. En byrå i ek kommer att hålla länge, då eken är vårt mest beständiga träslag. Du får också en stabil möbel om du väljer just ek. Vad gäller sortiment så hittar du mycket fint att välja på här.

  Vi hoppas att du hittar en hallbyrå som passar i ert hem!
  Mvh,
  Hallbyrå.se

Comments are closed.