Smal byrå till hallen

Att införskaffa en smal byrå till hallen är ingen dum idé. En sådan får plats i så gott som alla bostäder, även om ytan är liten. Dessutom ger det extra förvaringsutrymme, vilket ofta behövs. Just i hallen är ofta behovet av förvaring extra stort. Där ska mössor och vantar kunna läggas undan. Även nycklar, plånböcker och brev som väntar på att skickas brukar hamna där. Om det inte finns några lådor hamnar de ofta framme på något bord eller liknande. Detta vill de flesta undvika, då det inte ser speciellt ordningsamt och fint ut. Att då ha en byrå med några lådor att lägga dessa saker i är väldigt bra. Även många med en rymlig hall väljer en smal byrå, eftersom det får hallen att kännas mer rymlig. Man måste alltså inte välja en stor möbel bara för att utrymmet finns.

 
 

Hitta en prisvärd byrå

Priset är ofta en viktig faktor när det är dags att köpa nya möbler. Ofta finns det en begränsad budget att förhålla sig till. Detta gäller givetvis även när det är dags att köpa en byrå. De flesta har inte möjlighet att lägga hur stora summor som helst på en smal byrå till hallen. Det man då behöver göra är att besluta hur mycket man maximalt kan betala. Efter att det är gjort vet man vad man har att förhålla sig till. Man kan då börja leta efter en lämplig byrå. Det finns gott om byråer i olika prisklasser. Detta innebär att det inte bör vara några problem att hitta en byrå, även om budgeten är relativt liten.

Om man kommer fram till att man kan lägga 700 kronor på en byrå, så är det den summan som används för filtrering. Det innebär att man på en prisjämförelsesajt eller i en webbutik kan ställa in filter. Där väljer man en prisskala mellan 0 och 700 kronor. Resultatet blir att bara de byråer som kostar 700 kronor eller mindre visas. Det gör att man får färre alternativ, men alla möbler som visas är relevanta alternativ. Det gör också att man slipper fastna för en möbel som man ändå inte kan köpa.

När filtreringen är gjord kan man börja titta på de resultat som kommer upp. Det går att sortera på lägsta pris först om man vill. Att söka på popularitet brukar vara en annan möjlighet. Man får helt enkelt titta på de olika sorteringsalternativen och se vilket man föredrar. När man väl har sorterat kan man börja titta på de olika byråer som visas. Ibland dyker det omedelbart upp en byrå som passar, andra gånger får man leta längre. Förr eller senare brukar den perfekta möbeln dyka upp.

Om maxgränsen för inköpet är 3000 kronor istället för 700 kronor gör man på samma sätt. Man sätter då den övre prisgränsen på 3000 istället. Resultaten blir då fler, men filtreringen sker på samma sätt.

Olika typer av byråer

Det räcker inte med att konstatera att man behöver en smal byrå till hallen. Det finns nämligen många möbler som passar in på den beskrivningen. Faktum är dock att smala byråer kan se ut på väldigt många olika sätt. Det som passar i ett hem passar troligtvis inte i ett annat. Därför behöver man veta mer om hur byrån bör se ut för att passa in i hemmet.

Först och främst behöver man fundera ut vad byrån ska användas till. Behövs det stora lådor eller är det bättre mer flera små? Bör det istället vara en byrå med ett par lådor och ett skåp? Det finns som sagt flera olika modeller och vad den ska användas till avgör vilken modell man bör satsa på. Vad kommer att läggas i byrålådorna? Är det främst små föremål som nycklar, mobilladdare och mössor? Eller är det kanske större föremål som pärmar och anteckningsblock?

Nästa fundering bör kretsa kring hur man vill att byrån ska se ut. Att det är en smal byrå till hallen som önskas är redan klart, men hur ska den se ut? Ska det vara en modern svart byrå? Eller kanske en mer gammaldags vit byrå som passar den så populära lantstilen? Eller varför inte en byrå i retrostil med en härlig färg? Orange och grön är exempel på färger som verkligen kan lysa upp den mörkaste hall.

Ovanpå byrån

En fördel med att ha en byrå i hallen är att man kan placera någon tavla eller något foto ovanpå den. Om man föredrar det kan man istället ställa dit en vas med vackra snittblommor. Naturligtvis är det fritt fram att ställa dit vilka saker som helst. Huvudsaken är att man väljer föremål som man själv tycker om och vill visa upp.

Något som är viktigt att tänka på är att man bör hålla ordning ovanpå byrån. Även om det är en smal byrå får det plats en hel del saker ovanpå en sådan. Det innebär att det kan se väldigt stökigt ut om man låter allt ligga framme. Det är lätt hänt att man lägger ifrån sig nycklar, plånböcker, kontokort och annat där. Man bör dock i möjligaste mån undvika detta. Ett annat alternativ kan vara att avsätta en låda i byrån för just sådana saker. Då slipper de ligga framme men man kan ändå lägga ifrån sig dem direkt man kommer in. Det gäller att göra det enkelt för sig och samtidigt hålla det fint och välstädat.

Om man inte vill upplåta en hel låda för nycklar och andra småsaker går det att lösa på andra sätt. Man kan istället placera en liten fin ask eller liknande ovanpå byrån där dessa småsaker kan läggas. Så länge man väljer ut en fin ask blir även detta en fin prydnad. Det finns till exempel förvaringslådor som liknar en gammal bok, för den som inte tydligt vill skylta med att det är just förvaring. Det går helt enkelt att lösa förvaringen på många sätt. Innan det blir aktuellt gäller det dock att hitta en lämplig hallbyrå. Detta brukar gå snabbt och enkelt, då många webbutiker säljer dessa möbler.
 
 

2 comments

 1. Matilda Jonsson

  Hej!
  Vi är ute efter en ny hallbyrå till vår omgjorda hall. Skulle helst vilja ha en byrå i ek, vad kan ni rekommendera till oss?

  Mvh
  Familjen Bergström, Västerås

 2. Hallbyrå.se

  Hej Matilda,

  grattis till era nya hall! Hoppas att ni kommer bli nöjda med den. När det gäller hallbyråer i ek så finns det mycket att välja på. En byrå i ek kommer att hålla länge, då eken är vårt mest beständiga träslag. Du får också en stabil möbel om du väljer just ek. Vad gäller sortiment så hittar du mycket fint att välja på här.

  Vi hoppas att du hittar en hallbyrå som passar i ert hem!
  Mvh,
  Hallbyrå.se

Comments are closed.