Hem » Vit byrå
 

Vit byrå

Behöver du en byrå till sovrummet? Eller är det kanske i hallen du behöver extra förvaringsutrymme? Oavsett vilket så behöver du fundera på hur du vill att byrån ska se ut. Om du känner dig osäker kan du alltid satsa på ett säkert kort, närmare bestämt en vit byrå. Sådana finns det gott om och de finns i många olika storlekar och modeller. Det gör att du kan ställa en sådan i ditt hem oavsett hur du har inrett i övrigt. Anledningen till detta är att vita möbler kan kombineras med vad som helst. Vitt kan helt enkelt aldrig bli fel.

 
 

Storleken viktig

Innan det är dags att börja leta efter en passande byrå behöver du fundera över vilken storlek den bör ha. För att komma fram till det behöver du givetvis veta vad den ska användas till. Om möbeln ska rymma vuxenkläder behöver lådorna troligtvis vara ganska stora. Det är även en fördel om det finns flera lådor. Med tanke på detta går det lätt att räkna ut att byrån måste vara ganska stor. Om du däremot mest har tänkt förvara småsaker i byrån, exempelvis nycklar, laddare och viktiga papper, räcker det med en mindre. Hur stor den bör vara avgörs givetvis även av rummet där den ska stå. Om den ska stå i hallen och hallen råkar vara väldigt trång får du antagligen satsa på en liten byrå. Om den däremot ska placeras i ett stort sovrum får den gärna vara större. Det är helt enkelt behov och utrymme som avgör vilken storlek du bör välja.

Det är även värt att tänka på att en byrå kan vara stor på flera olika sätt. Du kan naturligtvis välja en bred men ganska låg byrå om du vill. Du kan även satsa på en hög men ganska smal variant. Om du vill ha riktigt mycket förvaringsutrymme väljer du en modell som är både hög och bred.

Rummet avgörande

Vilken byråmodell du ska välja beror på vilket rum byrån ska in i. Om det är i barnrummet den ska stå behöver du ta hänsyn till det. Du kanske behöver förhålla dig till sonens eller dotterns smak. Om du har en tonåring hemma bör du kanske till och med låta honom eller henne välja byrå själv. Om det är ett mindre barn som ska ha byrån bör du fundera på vad han eller hon gillar. Kanske kan du satsa på en rosa byrå och använda schabloner med My Little Pony för att göra lilla prinsessan glad? Eller kanske välja en vit byrå med disneymotiv till sonen som gillar Minionerna? Alternativen är många och det är bara fantasin som sätter gränser.

Om du vill ha en vit byrå till ditt eget sovrum har du fria händer. Möjligtvis behöver du rådgöra med din eventuella partner innan beslutet fattas. Ni behöver komma fram till hur stor byrån ska vara. Ni behöver även välja vilken stil den bör ha. Vill ni ha en mer lantlig och lite gammaldags byrå? Satsar ni på minimalism och vill ha en så stilren och enkel vit byrå som möjligt? Det finns gott om alternativ och det kan vara en fördel att välja noga.

Om byrån ska stå i hallen får du tänka på att den kommer att vara det första dina gäster ser. Du bör därför välja en vit byrå som verkligen representerar den stil du vill ha hemma. Kanske kan det vara värt att lägga lite mer pengar och få en verkligt fin möbel. Om den ska stå i hallen behöver du även tänka extra noga när det gäller funktion. Ska den ha vanliga lådor eller är det bättre med korgar? Om det är mössor och vantar som ska läggas i byrån kan korgar faktiskt vara mer praktiskt. Fundera en extra gång över vad den ska användas till och vad du tycker är finast. På det sättet kan du hitta en vit byrå som du blir verkligt nöjd med.

Pris en viktig faktor

När du ska köpa möbler är du förmodligen intresserad av priset. Du kanske har en maxgräns för hur mycket möbeln får kosta. Om inte annat vill du förmodligen inte betala mer än nödvändigt. Om en byrå kostar mer i en butik än i en annan köper du den troligtvis i den butik där den kostar minst. Detta är helt naturligt och väldigt klokt. Det innebär dock att du behöver jämföra priser innan du handlar. Först då ser du vart du hittar de bästa priserna.

Om du har en maxgräns kan du gå in i en webbutik och filtrera bort dyrare alternativ. På så sätt behöver du bara titta på byråer som kan bli aktuella att köpa. Det innebär att sökandet efter rätta byrån går snabbare. Om du är flexibel när det gäller priset kan du naturligtvis höja gränsen för filtret om du inte hittar något. Huvudsaken är att du inte betalar mer än du behöver. Det går att köpa en väldigt billig vit byrå för den som vill. För bara några få hundralappar kan du få en enkel byrå med två eller tre lådor. Om du vill ha en lite mer påkostad variant kan du lägga till några hundralappar. Vill du ha en verkligt lyxig byrå finns det givetvis även dyra varianter. Det finns byråer som kostar flera tusen kronor. Om du vill ha en byrå som är skapad av en känd designer får du räkna med höga priser. Är du ute efter ett visst, dyrt varumärke får du också betala en hel del. Det behöver dock inte vara så att kvaliteten på byrån är sämre för att du satsar på ett lägre pris.

Börja med att göra en kalkyl där du räknar ut hur mycket du vill betala för en vit byrå. När du vet det kan du påbörja sökningen. Du kan besöka flera olika butiker och granska utbudet. Du kan även ta hjälp av en prisjämförelsesajt. Där kan du också se hur mycket det skiljer i pris mellan olika möbelbutiker. Detta kan vara väldigt praktiskt om du inte har tid att själv besöka olika butiker.

 
 

2 comments

 1. Matilda Jonsson

  Hej!
  Vi är ute efter en ny hallbyrå till vår omgjorda hall. Skulle helst vilja ha en byrå i ek, vad kan ni rekommendera till oss?

  Mvh
  Familjen Bergström, Västerås

 2. Hallbyrå.se

  Hej Matilda,

  grattis till era nya hall! Hoppas att ni kommer bli nöjda med den. När det gäller hallbyråer i ek så finns det mycket att välja på. En byrå i ek kommer att hålla länge, då eken är vårt mest beständiga träslag. Du får också en stabil möbel om du väljer just ek. Vad gäller sortiment så hittar du mycket fint att välja på här.

  Vi hoppas att du hittar en hallbyrå som passar i ert hem!
  Mvh,
  Hallbyrå.se

Comments are closed.